tunturi_2.jpg
Sámediggi | Saamelaiskäräjät
Sajos | FI–99870 INARI
tel +358-(0)10 839 3100
info(at)samediggi.fi
Tervetuloa Saamelaiskäräjien kotisivuille.

Saamelaiskäräjät on Suomen saamelaisten korkein poliittinen elin joka valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi.
Etusivu
Saamelaiskulttuuri-juhlarahan suunnittelukilpailu avattiin Inarissa

Saamelaiskulttuuri-juhlarahan suunnittelukilpailu avattiin virallisesti 6.2.2017 saamelaismuseo Siidassa Inarissa osana saamelaisten kansallispäivän juhlaohjelmaa. Kilpailun avajaissanoissa Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Jonne Hankimaa kertoi tulevan juhlarahan esittelevän ja juhlistavan saamelaisten ainutlaatuista kulttuuria.

 

Tiedote ja kilpailuohjelmat löytyvät täältä https://www.suomenrahapaja.fi/fin/news/Saamelaiskulttuuri

 

 
Interreg Pohjoinen/Sapmi infotilaisuus Sajoksessa
Pohjoinen-ohjelma tukee rajan ylittävää yhteistyötä koko Sápmin alueella. Interreg Pohjoinen, osa-ohjelma Sápmi järjestää yhteistyössä Saamelaiskäräjien kanssa info- ja hankekonsultaatiotilaisuuden Sajoksessa 27.2.2017 klo 12-16.
 
Saamelaiskäräjät hakee ravintolatyöntekijää

Saamelaiskäräjät hakee Sajoksen ravintolaan oma-aloitteista, positiivista, joustavaa ja ammattitaitoista ja hyvät vuorovaikutustaidot omaavaa ravintolatyöntekijää määräaikaiseen työsuhteeseen 31.12.2017. asti. Monipuolisiin työtehtäviin sisältyy kokoustarjoiluista huolehtiminen, asiakaspalvelu, vitriinituotteiden valmistus, tukkutilausten hoito, astioiden, laitteiden ja keittiötilojen puhtaanapito sekä muut ravintolan yleiset työtehtävät. Työaika on pääosin arkisin 9-17.

 
Hyvää saamelaisten kansallispäivää

Vuosi 2017 on saamelaisille suuri juhlavuosi. On tullut kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun saamelaiset alkoivat poliittisesti järjestäytymään kansana ja alkuperäiskansana. Tänään saamelaisten kansallispäivänä Norjan, Ruotsin, Suomen ja Venäjän saamelaiset ovat kokoontuneet Trondheimiin Elsa Laula Renbergin jalanjäljissä juhliakseen 100-vuotista rajat ylittävää poliittista yhteistyötään.

 
Lasten Omassa Satukirjastossa on nyt sadun lumoa myös saameksi
Jokaisella lapsella pitäisi olla mahdollisuus kokea lukemisen riemu ja sadun lumo omalla kielellään. Disneyn suositun Frozen-sadun voi nyt lukea ja kuunnella Lasten Omassa Satukirjastossa pohjoissaameksi. Palveluun on lisätty kirjoja kaikilla Suomessa puhutuilla saamen kielillä.
 
Saamelaisten kansallispäivä 6.2. opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa
Saamelaiset juhlistavat satavuotista pohjoismaista yhteistyötään maanantaina 6.2.2017. Suomessa järjestettävissä kansallispäivän tilaisuuksissa juhlistetaan myös Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Tämä uutinen sisältää linkkejä saamelaisten kansallispäivän tapahtumien seuraamiseksi ja huomioimiseksi opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa.
 
Lappi-sopimuksen saamelaisosion arviointikysely

Saamelaiskäräjät toteuttaa yhdessä Lapin liiton kanssa arviointikyselyn Lappi-sopimuksen saamelaiskulttuuriosion valmistelusta ja toteuttamisesta.