golggotm_3.jpg
Sámediggi | Saamelaiskäräjät
Sajos | FI–99870 INARI
tel +358-(0)10 839 3100
info(at)samediggi.fi
Tervetuloa Saamelaiskäräjien kotisivuille.

Saamelaiskäräjät on Suomen saamelaisten korkein poliittinen elin joka valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi.
Etusivu
Saamelaiskäräjien Nuorisoneuvosto hakee KAHTA NUORTA OFELAŠTA

määräaikaiseen ja kokopäiväiseen virkasuhteeseen 1.12.2014-28.2.2015 väliseksi ajaksi saamelaiskulttuurikeskus Sajokseen Inariin.

 
Biodiversiteettisopimuksen suoja kehittyy
Osapuolikokoukseen ja sen oheistapahtumiin osallistui yhteensä noin 20 000 henkilöä ympäri maailmaa 194 eri maasta. Suomi osallistui kokoukseen osana Euroopan Unionin delegaatiota. EU- maat muodostivat yhteisen kannan koordinaatiokokouksissaan. 
 
COP 12 kokouksen päätökset artikla 8(j):n toimeenpanemiseksi
Osapuolikokous päätti ottaa kaikissa biodiversiteettisopimuksen päätöksissä jatkossa käyttöön termin alkuperäiskansa ja paikallisyhteisöt alkuperäis- ja paikallisyhteisön sijasta. 
 
Saamelaiskäräjien kulttuuriavustusten hakeminen 2015
Saamelaiskäräjät julistaa saamenkielisen kulttuurin edistämiseen ja saamelaisjärjestöjen toimintaan osoitetusta määrärahasta vuodelle 2015 (saamelainen kulttuurimääräraha) myönnettävät avustukset haettaviksi. Avustushakemukset on osoitettava Saamelaiskäräjille lokakuun loppuun mennessä.
 
Saamen kielikylpyä käsittelevä saamelaisopetuksen henkilöstökoulutus käynnistyy
Saamelaiskäräjät ja Oulun yliopiston Giellagas - instituutti käynnistävät saamelaisopetuksen henkilöstölle suunnatun kuuden opintopisteen laajuisen koulutushankkeen. Koulutus käynnistyy Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa perjantaina 14.11. Koulutuksen pääteemana on kielikylpymenetelmän soveltaminen saamelaisopetukseen.
 
Saamelaiskäräjät tiivistävät yhteistyötä artikla 8(j):n toimeenpanemiseksi
Kolmen maan saamelaiskäräjät tapasivat Pyeongchangissa, Etelä-Koreassa biodiversiteettisopimuksen 12 osapuolikokouksen yhteydessä. Tapaamisen aiheena oli yhteistyön tiivistäminen biodiversiteettisopimuksen toimeenpanemiseksi sekä COP-12 kokouksessa käsiteltäviä  asioita.
 
Saamelaiskäräjät julistaa stipendejä haettavaksi
Saamelaiskäräjät julistaa haettavaksi yhteensä kuusi 500 euron stipendiä, jotka on tarkoitettu saamen kielen ja/tai saamelaisen kulttuurin pääaine- ja sivuaineopiskelijoille korkea-asteen koulutuksessa.