neakkeljavri.jpg
Sámediggi | Saamelaiskäräjät
Sajos | FI–99870 INARI
tel +358-(0)10 839 3100
info(at)samediggi.fi
Tervetuloa Saamelaiskäräjien kotisivuille.

Saamelaiskäräjät on Suomen saamelaisten korkein poliittinen elin joka valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi.
Etusivu
Saamelaiskäräjät jatkaa Määräaikaisen kielipesäohjaajan hakuaikaa

Saamelaiskäräjät jatkaa Määräaikaisen kielipesäohjaajan hakuaikaa 12.9.2014 saakka. Työ alkaa sopimuksen mukaan ja kestää aluksi 30.5.2015 saakka. Kielipesäohjaajan tehtäviin kuuluu mm. saamelaisten kielipesätoiminnan ohjaaminen, koordinointi ja kehittäminen saamelaisalueella ja sen ulkopuolella sekä kielipesien henkilöstöhallinto.

 
Ijahis idja rikkoi kävijäennätyksensä sateisesta säästä huolimatta
Inarissa 15-17.8.2014 järjestetty Ijahis idja – alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma rikkoi jälleen kävijäennätyksensä.
 
Ijahis idjan lasten- ja nuortenpäivään ilmoittautunut lähes 250 lasta ja nuorta
Ijahis Idja -festivaali alkaa perjantaina 15.8.2014 perinteeksi muodostuneella lasten- ja nuortenpäivällä, johon on ilmoittautunut yli 240 lasta ja nuorta ympäri saamenmaata.
 
Elokuvakeskuksen suunnittelijan sijaisuus haettavana
Saamelaiskäräjien yhteydessä toimiva alkuperäiskansojen elokuvakeskus Skábma on alueellinen elokuva- ja audiovisuaalisen alan resurssikeskus, jonka tehtävänä on edistää saamelaisen elokuvakerronnan monimuotoisuutta järjestämällä koulutusta, levittämällä saamelaista elokuvaa sekä kasvattamalla lapsia ja nuoria elokuvakerronnan maailmaan. Elokuvakeskuksen tehtäviin kuuluu lisäksi myös saamelaislasten mediakasvatuksen kehittäminen. Elokuvakeskuksen tehtäviin kuuluu myös saamelaislasten mediakasvatuksen kehittäminen. Tätä tehtävää varten Saamelaiskäräjät hakee MÄÄRÄAIKAISTA SUUNNITTELIJAA (sijaisuus).
 
Ijahis idjaa voi seurata suorana netissä
15.–17.8. Inarissa järjestettävää alkuperäiskansojen musiikkifestivaalia Ijahis idjaa voi seurata tänäkin vuonna suorana stream-lähetyksenä internetin kautta.
 
Saamelaiskäräjät teki esityksen saamelaisten kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen laatimiseksi
Saamelaiskäräjät esittää ympäristöministeriölle, että saamelaiskäräjien johdolla laadittaisiin eri toimialoja velvoittava saamelaisen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus ” Saamelainen tulevaisuus jonka haluamme 2050” ja sitoumuksen laadinnalle turvataan resurssit. 
 
Saamelaiskäräjät teki esityksiä valtion vuoden 2016 talousarvioon