Saamelaiskulttuurikeskus Sajos

Saamelaiskäräjien päätoimisto ja parlamenttisali sijaitsevat Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa. Sajos on Pohjois-Lapin suurin kongressi- ja tapahtumatalo. Modernilla kokoustekniikalla ja tietoliikenneyhteyksillä varustetut tilat soveltuvat jopa 430 hengen tapahtumiin. Sajoksen sijainti keskellä Saamenmaata, monipuolisen saamelaiskulttuurin ja ainutlaatuisen luonnon keskellä luo upeat puitteet monenlaisille tapahtumille, kuten konserteille, kokouksille ja yksityistilaisuuksiin. 

Tilat ja vuokraus

Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen tiloja vuokrataan monenlaisia kokouksia, konferensseja ja tapahtumia varten. Kyselyt ja varaukset saat tehtyä suoraan Sajoksen verkkosivuilta. Sajos tarjoaa uudenaikaiset ja tasokkaat tilat ainutlaatuisessa ympäristössä – sen modernit tilat mahdollistavat hybridikokoukset ja tulkkaukset helposti. Sajos on myös suosittu konserttipaikka, ja monitoimisali Dollassa on esiintynyt liuta Suomen ja Saamenmaan tähtiartisteja. Sajoksessa on myös mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia, esimerkiksi häitä. 

Sajoksen tiloissa toimii myös saamelaiskulttuurikeskuksen kohtaamispaikka, lounasravintola ja kahvila Čaiju. Čaijussa on arkisin tarjolla monenlaisia itse tehtyjä leivonnaisia, suolaista purtavaa sekä maittava lounas. Čaijusta löytyy myös anniskeluoikeudet ja on myös auki tapahtumailtoina.

Opastetut kierrokset

Suomen saamelaisten parlamenttitaloon voi tutustua osallistumalla Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen järjestämiin opastettuihin kierroksiin. Lisätietoa opastuksista ja varaamisesta löytyy Sajoksen verkkosivuilta. 

Yhteystiedot

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos

Sajos, 99870 Inari

www.sajos.fi

+358 (0)50 565 1346
sajos@samediggi.fi