Ilmoittautuminen Saamelaisnuorten taidetapahtumaan alkaa

Ilmoittautuminen Saamelaisnuorten taidetapahtumaan 6.-7.5.2025 on auki 24.3.-15.4.2025. Tapahtumaan ilmoittaudutaan Webropol-ohjelman avulla.

Yleisöä katsomassa esitystä esiintymislavalla.
Kuva: Saamelaiskäräjät / Tuuli Paadar.

Ilmoittautuminen Saamelaisnuorten taidetapahtumaan 6.-7.5.2025 on auki 24.3.-15.4.2025. Tapahtumaan ilmoittaudutaan Webropol-ohjelman avulla. Lisäksi tiistain työpajoihin ja koulujen ryhmien ilmoittautuminen tehdään eri lomakkeilla. Työpajoihin ilmoittautuminen alkaa myöhemmin.

Linkki ilmoittautumiseen: https://link.webropolsurveys.com/S/719A2807F1634347

Saamelaisnuorten taidetapahtuman 2025 säännöt:

Jokaisessa teemassa on kolme ikäsarjaa: 6-8-vuotiaat, 9-12-vuotiaat sekä 13-20-vuotiaat. Taidetapahtuma on avoin teemoihin osallistuville peruskoulun ja toisen asteen saamen opetuksessa oleville lapsille ja nuorille.

1) Saamelaisnuorten taidetapahtumaan voivat osallistua peruskoulun ja toisen asteen saamenopetuksessa olevat 6-20-vuotiaat lapset ja nuoret.

2) Taidetapahtuman kielinä ovat koltan-, inarin- ja pohjoissaame.

3) Taidetapahtumassa on kaksi teemaa (kohdat 4-5).

4) Teatteri

Teatteriesityksen laji on vapaa ja se voi olla soolo- tai ryhmäesitys. Teatteriesityksen aihe on vapaa.

Teatteriesityksen taustalla voi halutessaan käyttää taustanauhaa. Käytettävä taustanauha voi olla saamelaismusiikkia tai äänimaailma. Taustanauhana käytettävä äänite voi olla itse tehty tai jonkun toisen teos.

Esityksessä käytettävä taustanauha toimitetaan tapahtuman järjestäjälle ennakkoon.

Esityksen kesto voi olla maksimissaan 10 minuuttia.

5) Ympäristötaide

Ympäristötaide toteutetaan luontoon tai rakennettuun ympäristöön. Se voi olla teos, prosessi tai tapahtuma. Teoksen tulee huomioida ympäristönsä ja luoda vuorovaikutusta katsojan ja paikan välille. Huomio voidaan kiinnittää myös ympäristön muutoksiin ja ajan kulumiseen. Ympäristötaiteelle on ominaista sen julkisuus sekä kolmiulotteisuus ja tilallisuus. Ympäristö voi muodostaa teokselle jatkumon. Ympäristötaiteen idea voi perustua paikan ehtoihin, tilaan, luonteeseen, tarinoihin tai merkityksiin. Ympäristöteokset ovat monesti väliaikaisia tai katoavia.

Ympäristötaideteoksen aihe ja toteutustapa on vapaa.

Missä paikassa teos on? Miten teos liittyy ympäristöön?

Ympäristötaideteos esitellään videon avulla. Videolla voi kuvata teosta tai tapahtumaa eri kuvakulmista, ja halutessaan voi myös samalla sanoin kuvailla teoksen taustaa tai aihetta.

Videolla voi olla muitakin henkilöitä, kuin osallistuja itse.

Video kuvataan puhelimella tai tabletilla. Video voi olla pysty- tai vaakasuunnassa. Videon tiedostomuoto on .MP4 tai .MOV. Muita kuin edellä mainittuja videotiedostomuotoja ei oteta mukaan arviointiin.

Videon pituus voi olla maksimissaan 5 minuuttia.

6) Kaikissa lajeissa on kolme ikäsarjaa:

6–8-vuotiaat

9–12-vuotiaat

13–20-vuotiaat

7) Alle 13-vuotiaat voivat osallistua täysi-ikäisen ohjauksessa.

Lisätietoja:

Tiina Aikio
Saamelaisnuorten taidetapahtuman projektityöntekijä
tiina.aikio@samediggi.fi
+358 (0)44 750 00 84


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia