Seminaari saamelaisten kalastusperinteestä Inarissa 28.9.2023 

Saamelaiskäräjät järjestää torstaina 28.9.2023 Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa avoimen seminaarin saamelaisten kalastusperinteestä. Tilaisuutta voi seurata myös striimin kautta.

Seminaarin tavoitteena on lisätä saamelaisyhteisön ja Saamelaiskäräjien välistä vuorovaikutusta kalastusperinteeseen liittyvissä asioissa sekä aloittaa keskustelu saamelaisten kalastusperinteen ominaispiirteistä, nykytilasta sekä haasteista. Tavoitteena on niin ikään edistää saamelaisen kalastusperinteen säilymistä.

Aamupäivän aikana ohjelmassa on asiantuntijoiden alustuspuheenvuoroja vesistöjen ja kalakantojen tilasta sekä kalastuksen merkityksestä saamelaisten hyvinvoinnille. Iltapäivän aikana pidetään paneelikeskustelut, jossa kutsutut panelistit ympäri saamelaisten kotiseutualuetta keskustelevat fasilitaattorin johdolla saamelaisten kalastusperinteeseen liittyvistä asioista. Paneelikeskusteluissa on tulkkaus saamen kielistä suomen kieleen.

Seminaari on kaikille avoin. Erityisesti tapahtuman toivotaan tavoittavan saamelaisten kalastusperinteen tuntijoita ja aktiivisia kalastajia saamelaisten kotiseutualueelta.

Sajoksessa seminaariin osallistuville tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvit. Seminaarin yhteistyökumppanina on Metsähallitus.

Seminaarin aika ja paikka

Torstai 28.9.2023 klo 8.30–16.00

Inari, Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, Auditorio / Zoom-webinaari

Webinaarin linkki: https://us06web.zoom.us/j/82160665696

Ilmoittautuminen

Mikäli osallistut tapahtumaan Sajoksessa, pyydämme ilmoittautumaan osoitteeseen info@samediggi.fi viimeistään 27.9.2023 klo 12. Ilmoittautuminen pyydetään tarjoilujen mitoittamisen vuoksi.

Ohjelma

Lisätietoja:

Leo Aikio
II varapuheenjohtaja
040 621 6505
leo.aikio@samediggi.fi

Laura Olsén-Ljetoff
elinkeinosihteeri
040 617 5113
laura.olsen-ljetoff@samediggi.fi

Kuva: Johanna Labba


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia