Pohjoismaisen saamelaisopetuksen foorumin ilmoittautuminen ja nettisivut avattu

Pohjoismaisen saamelaisopetuksen foorumin verkkosivut ja ilmoittautuminen on avattu. Foorumiin voi ilmoittautua marraskuun 10. päivään asti.

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö ja Saamelaiskäräjät järjestävät saamelaisopetuksen pohjoismaisen foorumin Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa 1.-2.12.2021. Foorumin tavoitteena on luoda kokonaiskuvaa saamelaisopetuksen tilanteesta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja edistää saamelaisopetuksen rajat ylittävää yhteistyötä kaikilla tasoilla.

Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso odottaa erityisesti jatkuvan keskusteluyhteyden aikaansaamista maiden opetusviranomaisten, koulutuksen järjestäjien ja saamelaisyhteisöjen välille. – Säännönmukaiset tapaamiset ja keskustelut edistävät parhaiten Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa järjestettävää saamelaisopetusta, jolle tulisi luoda sujuvampia käytäntöjä rajojen yli toimimiseen.

– Keskusteltavaa on paljon, lähtien saamen kielten ja saamenkielisen opetuksen erilaisesta asemasta maiden opetuslainsäädännössä, sanoo Juuso. – Nyt järjestettävä foorumi on uuden yhteistyön alku ja odotamme siltä paljon.

Foorumi on avoin, mutta tapahtumaan tulee ilmoittautua. Foorumiin on mahdollista osallistua myös etäyhteyksin.

Saamelaisopetuksen pohjoismaisen yhteistyön kehittäminen on yksi Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajakaudelle asettamista tavoitteista. Foorumi on Suomen puheenjohtajakauden tapahtuma.

Foorumiin ilmoittautumislomakkeet sivustolla www.rajahissameoahpahus.com

Lisätietoja:

Puheenjohtaja
Tuomas Aslak Juuso
tuomas.juuso(at)samediggi.fi
040 687 3394 / 010 839 3101

I varapuheenjohtaja
Anni Koivisto
anni.koivisto(at)samediggi.fi
040 415 5969

Anna Mikander
Opetusneuvos
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Puh. 0295 330213
anna.mikander@minedu.fi

Ulla Aikio-Puoskari
Koulutussihteeri
Saamelaiskäräjät
+358(0)10 839 3112
ulla.aikio-puoskari(at)samediggi.fi


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia