Kuvasanakirja Mattu saa’nid julkaistu digikirjana

 

Suositusta kuvasanakirjasta Mattu saa’nid on julkaistu digiversio. Sanoja voi kuunnella klikkaamalla joko sanoja tai kuvia, ja harjoitella ääntämistä. Mattu saa’nid sisältää noin 500 tavallisinta koltansaamen kielen sanaa aihepiireittäin, kuten eläin-, perhe- ja ruokasanoja.


Digikirjan on toteuttanut Utsjoen kunnan ja Saamelaiskäräjien yhteinen saamen kielten etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen pilottihanke, joka tarjoaa inarin-, koltan- ja pohjoissaamen opetusta etäyhteyksiä hyödyntäen. Opetuksen lisäksi hanke tukee saamenkielisten digitaalisten oppimateriaalien tuotantoa.

Kirja on sovitettu käännös Matti Morottajan kirjoittamasta inarinsaamenkielisestä kirjasta Oopâ saanijd. Koltansaamen käännöksen on tehnyt Katri Fofonoff, kuvat on piirtänyt Sirpa Mänty.

Digisanakirjan äänityksestä on vastannut Janne Lappalainen, editoinnista puolestaan Janne Lappalainen, Nicholas Francett ja Mikkal Morottaja. Lukijana on Merja Fofonoff. Digisanakirjan teknisestä toteutuksesta ovat vastanneet Esther Berelowitsch ja Unni Länsman.

Katso ja kuuntele kirjaa linkistä: Mattu saa’nid


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia