Niina Siivikko jatkaa Saamelaiskäräjien puheenjohtajan avustajana

Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Pirita Näkkäläjärven avustajana on aloittanut Niina Siivikko. Siivikko toimi tehtävässä myös edellisellä vaalikaudella syksystä 2022 vuoden 2023 loppuun saakka.  

Saamelaiskäräjien puheenjohtajan avustaja Niina Siivikko. Kuva: Saamelaiskäräjät / Niina Siivikko

Saamelaiskäräjien puheenjohtajan avustajaksi on nimitetty 1.3.2024 alkaen filosofian maisteri Niina Siivikko. Saamelaiskäräjät julisti puheenjohtajan avustajan tehtävän haettavaksi helmikuussa. Määräaikaan mennessä tehtävään tuli kaksi hakemusta.

Hallintopäällikkö nimitti puheenjohtajan avustajan Saamelaiskäräjien työjärjestyksen 7 b § mukaisesti. Saamelaiskäräjien puheenjohtajan avustajan työtehtäviin kuuluu avustaa puheenjohtajaa poliittisissa ja hallinnollisissa tehtävissä. Avustaja valmistelee ja esittelee tarvittaessa hallituksen, käräjien ja lautakuntien kokouksessa toimialaansa kuuluvia asioita sekä toimeenpanee niiden päätökset.

– Olen todella iloinen päästessäni jatkamaan Saamelaiskäräjillä. Puheenjohtajan avustajan työnkuva on valtavan monipuolinen, kiinnostava ja haastava, ja on kunnia päästä tekemään taas tärkeää työtä saamelaisyhteisön eteen, Siivikko kertoo.

Ivalolaissyntyinen Siivikko on aiemmin työskennellyt erilaisissa projekteissa mm. Suomen YK-liitolle, sosiaali- ja terveysministeriölle sekä Turun yliopistolle. Siivikko on myös Ihmisoikeusliiton johtokunnan jäsen.

– Kiinnostavien työtehtävien lisäksi on ihanaa päästä takaisin Saamelaiskäräjien lämminhenkiseen työyhteisöön ja päivittäiseen saamen kielten käyttöön. Toivonkin löytäväni piakkoin Inarista asunnon ja pääseväni muuttamaan kokonaan takaisin kotiseudulle, Siivikko sanoo.

Siivikko siirtyi tehtävään projektitutkijan työstä 7.2. määräaikaisena ensin helmikuuksi rekrytointiprosessin ajaksi. Hän toimii puheenjohtajan avustajana toimikauden 2024–2027 loppuun saakka.

Yhteystiedot:
Niina Siivikko
Puheenjohtajan avustaja
Puh. 044 779 1620
niina.siivikko@samediggi.fi


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia