Saamen kielten viikko järjestetään jälleen lokakuussa viikolla 43!

Saamen kielten viikko järjestetään 23.-29.10.2023. Toivomme mahdollisimman monien osallistuvan Saamen kielten viikon viettoon niin Saamenmaalla kuin kaikkialla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kaikki voivat valita itselleen sopivimman tavan Saamen kielten viikkoon osallistumiseksi. Kieliviikolla voi järjestää tapahtumia, osallistua itse tapahtumiin, tuoda saamen kieliä esille omassa ympäristössään ja toiminnassaan niihin luontevasti sopivalla tavalla.

Saamen kielten viikolla on mm. erilaisilla toimijoilla hyvä mahdollisuus kertoa saamenkielisistä palveluistaan ja toiminnastaan. Järjestettävät tapahtumat voi ilmoittaa sivustolle Saamen kielten viikko, josta kaikki voivat nähdä järjestettävät tapahtumat kaikkialla Saamenmaalla, Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.  Samalta sivustolta löytyvät myös Saamen kielten viikon juliste ja Saamen kielten viikon logot ja muuta materiaalia. Myös Saamelaiskäräjien Kieliviikko-sivustolta löytyy materiaalia jo nyt Saamen kielten viikkoa varten ja sinne tullaan lisäämään uutta materiaalia.

Osallistuessanne Kieliviikkoon, toivomme teidän käyttävän Kieliviikkoa koskevissa julkaisuissa, tiedotteissa ja tapahtumien yhteydessä aihetunnistetta #giellavahkko2023. Kieliviikon aihetunniste on tänä vuonna piitimensaamea, jonka kirjoitusjärjestelmä on vahvistettu viimeisimpänä saamen kielistä vuonna 2019.

Toivomme, että osallistutte Saamen kielten viikkoon. Yhdessä voimme saada saamen kielille näkyvyyttä ja lisätä tietämystä saamen kielistä Saamen kielten viikolla lokakuussa 2023!

Dearvvuođaiguin – Tiõrvʼvuõđin – Tiervuođâiguin – Terveisin

Anni Koivisto
Saamelaiskäräjien I varapuheenjohtaja

Lisätietoja

Marko Marjomaa
Saamen kieliasiainsihteeri
puh. 050 438 2484 / 010 839 3183
marko.marjomaa(at)samediggi.fi

Kieliviikon sivusto: www.giellavahkku.org

Kieliviikon FB-sivu: https://www.facebook.com/Giellavahkku

Kieliviikon Instagram: https://www.instagram.com/giellavahkku   

Saamelaiskäräjien Kieliviikon internetsivu

#giellavahkko2023


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia