Ilmoittautuminen Saamelaisnuorten taidetapahtumaan alkaa

Saamelaisnuorten taidetapahtumaan voi ilmoittautua 18.3.–3.4.2024 välisenä aikana. Ilmoittautuminen tehdään Webropol-ohjelman kautta (linkit alla). Huomioittehan, että osallistuminen torstaina lavalla nähtäviin esityksiin sekä kuvataiteen ja lyhytvideon ilmoittautuminen tehdään eri lomakkeilla. Lisäksi keskiviikon työpajoihin sekä koulujen ryhmien ilmoittautuminen tehdään eri lomakkeilla. Ohjeet lavalla nähtäviin esityksiin, kuvataiteeseen ja lyhytvideoon löytyvät tapahtuman säännöistä.

Kuva: Ville Fofonoff / Saamelaiskäräjät

Lyhyet kuvaukset keskiviikon työpajoista:

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan päänäyttelyssä

Saamelaismuseo Siidan työpajat pidetään Enâmeh láá mii párnááh – Nämä maat ovat lapsiamme -päänäyttelyssä saamelaismuseon työntekijöiden vetämänä. Lasten polulla (1.–4. lk) voit törmätä kalavesien haltiaan tai tunturipöllöön. Duodji-polulla (5.–9. lk ja lukio) tutustutaan elävään saamelaiseen kulttuuriperintöön. Näyttelyyn on pujahtanut lisäksi 16 pientä hahmoa, joiden etsiminen käy kaikille lisätehtävästä. Tervetuloa kokemukselliselle näyttelykierrokselle teemapolkujen tehtävien pariin!

 Lasten kulttuurikeskus Mánnu

Doaškko ja dánso! – Taputa ja tanssi! –työpaja. Työpajassa harjoitellaan rytmiikkaa ja keskittymistä. Tutustutaan kolttasaamelaiseen tanssiperinteeseen yhteisöllisessä hengessä. Työpaja sopii 3.–6.lk. Työpajan ohjaajana toimii Hanna-Maaria Kiprianoff.

Buđaldallan – Askartelu -työpaja. Työpajassa askarrellaan magneetti, jonka aiheena on gahpir. Askartelun työvaiheita ovat sommittelu, leikkaaminen, liimaaminen. Työpaja sopii 0.–3.lk. Työpajan ohjaajana toimii Petra B. Magga-Vars.

Gos lea mu gorut? Missä on kehoni? -työpaja. Tanssillinen paja, jossa keskitytään omaan kehoon ja liikkeeseen. Työpaja sopii 5.–9.lk. Työpajan ohjaajana toimii Janita Rantanen.

Elokuvakeskus Skábma

Kuvaustyöpajassa luodaan hauskoja kuvallisia illuusioita. Työpaja sopii 3.–6.lk Työpajassa ohjaajina toimivat Sunná Nousuniemi ja Kevin Francett.

Nuorisoneuvosto

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston työpajana tämän vuoden taidetapahtumassa on nuorten tila. Yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnatussa turvallisessa tilassa on mahdollisuus tehdä ohjatusti pieni saamenkäsityö, pelata lautapelejä, osallistua nuorisoneuvoston tekemään kahoot-visaan tai vain hengailla ja olla. Paikalla nuorisoneuvoston jäseniä.

Linkki koulujen ilmoittautumiseen: https://link.webropolsurveys.com/S/4D8EA1890858BEF2

Linkki työpajoihin ilmoittautumiseen: https://link.webropolsurveys.com/S/18B6761BCA82DBAF

Linkki esitysten ilmoittautumiseen: https://link.webropolsurveys.com/S/276690023E852711

Linkki kuvataiteen/lyhytvideon ilmoittautumiseen: https://link.webropolsurveys.com/S/5F23CF059C4B3E3D

Mikäli herää jotain kysyttävää, voitte olla yhteydessä taidetapahtuman projektityöntekijään Miia Ruokojärveen.

Lisätietoja:
Miia Ruokojärvi
miia.ruokojarvi(at)samediggi.fi
0447775683


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia