Saamelaiskäräjien yhteistä lautakunta- ja hallituspäivää vietettiin ensimmäistä kertaa

Saamelaiskäräjät kokosi ensimmäistä kertaa hallituksen ja kaikki lautakunnat kokoustamaan yhteiseen kokouspäivään Saariselälle 20.5. Idea lautakunta- ja hallituspäivästä tuli Saamelaiskäräjien edustajilta järjestäytymisen aikana.

Kokouspäivän ohjelmassa olivat hallituksen sekä lautakuntien kokoukset sekä kaikkien yhteinen keskustelutilaisuus. Keskustelutilaisuudessa jaettiin ajankohtaisia asioita ja valmistauduttiin tasavallan presidentti Alexander Stubbin Inarin-vierailuun 24.5. Lisäksi nuorisoneuvosto piti kaikille leikkimielisen tietovisan.

Keskustelutilaisuuden jälkeen ilta jatkui yhteisellä illallisella sekä Ulpu Mattus-Kumpusen ja Katri Kittilän inarinsaamenkielisellä konserttituokiolla. Tiistaina 21.5. järjestettiin vielä sosiaali- ja terveyslautakunnan kokous.

Lautakuntapäivän aikana tutustuttiin, verkostoiduttiin ja keskusteltiin ajankohtaisista asioista.

– Järjestäytymiskokouksen jälkeen on ollut paljon turbulenssia johtuen muun muassa KHO:n ja perustuslakivaliokunnan päätöksistä. Olemme tilanteessa, jossa saamelaiskäräjävaalit joudutaan uusimaan. Tässä tilanteessa oli todella tärkeää päästä kokoontumaan ja vaihtamaan ajatuksia porukalla, sanoo Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Pirita Näkkäläjärvi.

Lautakunta- ja hallituspäivä on osa Saamelaiskäräjien oman toiminnan kehittämistä.

– Jatkossa pyrimme järjestämään lautakunta- ja hallituspäivän joka vuosi ja laajentamaan sitä resurssitilanteen mukaan kattamaan myös lautakuntien varajäsenet ja kaikki Saamelaiskäräjien työntekijät, sanoo Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Pirita Näkkäläjärvi.

Lisätietoja:

Pirita Näkkäläjärvi
Saamelaiskäräjien puheenjohtaja
044 753 3766
pirita.nakkalajarvi@samediggi.fi


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia