NEKK noveʹllnorldõk 1

Jávrri-Juhán Niillas (Niilo Aikio), 2016
23,00 
alv. 0%

Toimitettavissa heti varastosta (106 kpl)

Tuotekuvaus

Nekk (orig. Nigá) -nimisen saamelaispojan lapsuuden ja nuoruuden tapahtumat ajoittuvat 1940–50-luvulle. Kirjan 25 novellia pohjaavat todellisiin tapahtumiin saamelaisperheen elämässä. Perhe saa toimeentulonsa metsästyksestä ja kalastuksesta syrjäisessä erämaakylässä.

Saamelaiskirjailija Niilo Aikio on itse elänyt kirjan päähenkilön Nigan tavoin lapsuutensa ja nuoruutensa Pulmankijärven erämaakylässä tuona samana ajankohtana ja hänellä on aito kosketus kirjansa olosuhteisiin. Kirjailija onkin pystynyt luomaan kuvauksissaan eläviä näkymiä entisaikojen paikoista ja olosuhteista. Kalastukseen, riistanpyyntiin ja karjanhoitoon kuuluvat toimet Aikio osaa omakohtaisen kokemuksen perusteella kuvata tarkasti ja asiantuntevasti.

Taiteilija Marketta Nilsen on luonut jokaiseen novelliin kuvan, joka kuvastaa novellin tapahtumia taiteilijan silmin nähtynä. Tavoitteena on auttaa nuorta lukijaa sukeltamaan Nigan maailmaan ja huomaamaan, miten jännittäviä ja hauskoja tapahtumia nuoret kaverit kehittelevät myös taajamien ulkopuolella. Kun on mielikuvitusta ja tervettä uteliaisuutta, ei aika koskaan käy pitkäksi. Kirjaa lukiessa ihminen astuu maailmaan, jossa Nigan seurassa voi vaeltaa aikaan ja maailmaan, jota nykysaamenmaasta ei enää tavoita.

1. painos. ISBN 978-952-441-341-1.

KirjallisuusPainotuotteetKoltansaamenkielisetAlakouluYläkouluSaame äidinkielenä
  • Julkaisuvuosi 2016
  • Jávrri-Juhán Niillas (Niilo Aikio)

Saman kategorian tuotteita

Tutustu myös näihin