Golbma skihpáračča Kulmâ skipárâš Kolmm naʹzvaanaž

Kerttu Vuolab, 2008
23,00 
alv. 0%

Toimitettavissa heti varastosta (74 kpl)

Tuotekuvaus

”Tämä kirja kertoo minun siskostani, serkustani ja minusta, kun olimme lapsia. Verva, Várva ja Geargámus nimet me olemme keksineet lapsena leikkiessämme. Meidän ukillamme oli tapana kertoa meille tarinoita, mutta kertoakseen meille tarinoita, hänellä oli tapana pyytää meitä kutittamaan hänen jalkojaan.”

”Ukilla oli tapana kertoa tarinat silmät kiinni ja meistä joku kutitteli häntä jalkapohjistaan. Kun ukki kertoi, tarinat tuntuivat kuin ne olisivat joikuja tai lauluja. Minun siskoni sai kokea vain lapsuutensa ja tämä kirja myös kertoo lapsen surusta. Surun jälkeen löytyy jälleen uusi onni, kuin auringonpaiste sateen jälkeen. Ja sadepisarat loistavat auringonpaisteessa.”

Tämä kirja ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1979. Kun saamenkielisessä alkuopetuksessa alettiin käyttää pieniä kirjaimia, oli tarvetta ottaa kirjasta uusi painos. Myös nuottien korkeutta piti tarkistaa, ja joitakin nuotteja lisätä.

Kirja ilmestyi jälleen uudistuneena vuonna 2008: siinä on käytetty kaikkia Suomessa puhuttuja saamenkieliä. Pohjoissaame on kirjoitettu sinisellä, inarinsaamenkieli vihreällä ja koltankieli punaisella.

Kirjan inarinsaamen tekstit on kääntänyt Matti Morottaja ja koltansaamen tekstit on kääntänyt Marja Sinikka Semenoja.

ISBN 978-952-441-167-7.

OppimateriaalitPainotuotteetInarinsaamenkielisetKoltansaamenkielisetPohjoissaamenkielisetAlakouluMusiikki
  • Julkaisuvuosi 2008
  • Kerttu Vuolab

Saman kategorian tuotteita

Tutustu myös näihin