Puheenjohtaja Sanila-Aikio osallistuu Frozen 2 maailmanensi-iltaan

Saamelaiskäräjien puheenjohtajat Tiina Sanila-Aikio, Aili Keskitalo (NO) ja Per-Olof Nutti (SE) sekä Saamelaisneuvoston puheenjohtaja Åsa Larsson Blind osallistuvat Frozen 2 -elokuvan maailmanensi-iltaan Los Angelesissa 7. marraskuuta 2019.

”Disneyn elokuvat ovat suurien tunteiden elokuvia. On jännittävää nähdä, kuinka paljon saamelaiskulttuuri on inspiroinut elokuvatekijöitä ja miten se näkyy elokuvassa”, kertoo puheenjohtaja Sanila-Aikio odotuksistaan ennen matkaa.

Saamelaisdelegaatio Frozen 2 -elokuvan lehdistötilaisuudessa Oslossa 22. ja 23.9.2019. Kuva: Lars Opstad / Sámidiggi & Sámeráđđi.

Saamelaiskäräjien ja Saamelaisneuvoston puheenjohtajat ottavat mukaansa tyttärensä, jotka ovat kaikki suuria Frozen-faneja. Sanila-Aikion tytär Elli-Då´mnn Aikio (10-v.) lähtee ensi-iltaan.

Saamelaiskäräjät ja Saamelaisneuvosto ovat tehneet yhteistyötä Walt Disney animaatiostudion kanssa ja osallistuminen maailmanensi-iltaan on osa tätä sopimusta. Vierailunsa yhteydessä puheenjohtajat tapaavat myös Frozen 2 -elokuvan tekijöitä ja animaatioryhmän. Heille esitellään myös Walt Disney animaatiostudiota.

Saamelaiskäräjät ja Saamelaisneuvosto tiedottivat heinäkuussa 2019, että pohjoissaamenkielinen versio Frozen 2 -elokuvasta toteutetaan saamen kansan ja Walt Disney animaatiostudion yhteistyön tuloksena. Lisäksi syyskuussa 2019 julkaistiin lisää tietoa yhteistyöstä, kun kerrottiin saamelaisesta asiantuntijaryhmästä ja julkaistiin osapuolten välinen seremoniaalinen sopimus.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio puh. 050 300 1780, tiina.sanila-aikio(at)samediggi.fi

Viestintäsihteeri Johanna Alatorvinen puh. 010 8393140 / 040 663 4493, johanna.alatorvinen(at)samediggi.fi


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia